Na nákup drobných spotřebičů do domácnosti můžete využít půjčku

V životě každého běžného člověka může nastat období, kdy i nákup drobného spotřebiče do domácnosti, který vyjde na pár stovek či tisíc korun, se stává nepříjemným zásahem do rodinného rozpočtu. Jenže zrovna tito malí pomocníci v naší domácnosti bývají těmi nejpoužívanějšími a nejnutnějšími. Většinou stačí pár dní a vy zjišťujete, že bez rychlovarné konvice, žehličky nebo třeba dětské chůvičky, to u vás doma zkrátka nepůjde. Není žádná ostuda se tedy v tomto případě porozhlédnout po možnosti půjčky nebo úvěru, potřebujete přeci peníze na opravdu důležitou věc pro vaši rodinu. Podívejte se s námi, jak nejlépe vaši situaci vyřešit.

1

Vaše možnosti

Nejen při nákupu malých spotřebičů máte v případě, kdy vám chybí dostatek financí, několik způsobů, jak je získat. V následujících odstavcích jsme pro vás shrnuli hlavní výhody i nevýhody jednotlivých variant, podle kterých sami můžete posoudit své možnosti a vybrat si tu nejlepší právě pro vás.

1. Rodina a přátelé

Jednou z možností je zapůjčení hotovosti od rodiny. Hlavní výhodou je, že splácení není vázáno smlouvou a je bez úroků. Sami však musíte zhodnotit, jaké máte s okolím vazby a jestli máte vůbec někoho, kdo má volné finance a je ochotný je půjčit. Tato varianta tedy určitě není pro všechny. Říkat si o peníze příbuzným či přátelům pro vás také může být nepříjemné. Navíc, pokud se se splácením opozdíte, počítejte s tím, že váš vztah může dosti ochladnout.

2. Kontokorent k běžnému účtu

K vašemu běžnému účtu máte k dispozici kontokorent, tedy možnost jít na svém kontu do záporných čísel. Pokud ho však nemáte aktivovaný, může být jeho zřízení zdlouhavé a bude vyžadovat návštěvu v bance. Při žádosti budou prověřovány vaše bankovní registry, pravidelné příjmy a podobně. Některé banky za něj také účtují vysoké poplatky a ještě vyšší úroky, to velmi záleží na konkrétní nabídce.

3. Nákup na splátky

Tuto službu bohužel nenabízejí všechny obchody, takže záleží na tom, jaké zboží chcete koupit. U drobné elektroniky je však tato varianta velmi častá. Výhodou je, že si můžete rozložit splácení na delší dobu do opravdu malých částek, které nezatíží váš měsíční rozpočet. Vždy si však pečlivě nastudujte všechny podmínky. Najdete velmi výhodné nabídky, kde nepřeplatíte téměř nic. Na druhou stranu, v některých případech jsou úroky přemrštěné. Vždy se dívejte i na výši RPSN, která zahrnuje všechny poplatky.

4. Krátkodobá půjčka

Jedná se o rychlou půjčku, kterou zařídíte online během 15 minut. Tuto půjčku v řádech několika tisíc naleznete také pod pojmem mikropůjčka nebo půjčka před výplatou. Její výhodou je, že ji zařídíte pohodlně odkudkoliv online. Peníze pak můžete využít na cokoliv. Většinou se zřizuje bez prověřování bankovních i nebankovních registrů. I zde je důležité číst podmínky a zaměřit se na výši úroků a poplatků.

U půjček využijte akční nabídky

Často můžete narazit na velmi zajímavé nabídky právě u půjčování peněz online. Jednou z nich je akce První půjčka zdarma. Získáte tak jednoduše potřebné prostředky zcela bez úroků a poplatků, tak jako od rodiny či přátel. Určitě doporučujeme zaměřit se právě na speciální nabídky nebankovních společností, které mívají výhodné podmínky pro nové klienty.

Na závěr konkrétní tipy na rychlé půjčky

Kredito24.cz

Už název napovídá, že tady získáte peníze 24 hodin denně, kdykoliv v týdnu. Kredito24 nabízí novým klientům až 8 500 Kč. Díky jejich vlastnímu systému zvládnete vyplnit žádost za 2 minuty, poté vám ihned peníze převedou na účet. Rychlost je hlavním důvodem, proč jsou tolik oblíbení. Navíc u nich má každý možnost předčasného splacení zdarma.

Ferratum bank

Poskytne vám až 9 000 Kč na měsíc s nulovým úrokem jako první půjčku zdarma, a to v rámci svého produktu Ferratum půjčka Micro. Pokud tedy víte, že po výplatě zvládnete úvěr splatit, tato šance se vám opravdu vyplatí. Peníze budete mít k dispozici bez poplatků a téměř okamžitě.