Bílé dveře nezestárnou

Pokud uvažujete o rekonstrukci nebo třeba jen o „oživení“ interiéru vašeho domova, zaměřte se také na dveře. Interiérové dveře mohou prostoru dominovat, nebo s ním naopak splynout. Pokud se přikláníte k lakovaným dveřím, zvažte bílou barvu. Bílé dveře totiž nikdy nezestárnou.

0
Foto: doornite.cz

Nadčasová klasika bílé může být doplněna symetrickými či rustikálními prolisy a tvary prosklení. U moderních interiérů můžete stylové elegance dosáhnout kombinací s černým či lesklým akcentem hliníkových proužků, rámečků dveří, kování i pantů.

Ve variantě bezfalcové se skrytými zárubněmi mohou vaše dveře dokonale splynout s rovinou stěny. Barevné akcenty si nemusíte odepřít ani u reverzního otevírání dveří v menších místnostech nebo u posuvných systémů na stěně.

Doornite Bile Dvere Dominant V Cpl Standard Se Sklem
Foto: Doornite – Bílé dvěře Dominant

3x broušené, 3x lakované pro dokonalý povrch

Dokonale hladký povrch bílých dveří CLARA od českého výrobce DOORNITE (dříve MASONITE) je vytvořen díky trojnásobné péči řemeslníků. Nejdříve je dveřní křídlo na povrchu 3x broušeno, pak dvakrát natřeno rozdílně hustým základním lakem a finálně lakováno polomatným bílým lakem. Vrstvy laku jsou vytvrzovány UV zářením, aby byla zajištěna nejen pevnost povrchu, ale dosažena i jeho maximální hladkost dokonalým spojením všech vrstev. Lak je vodou ředitelný a na celý proces výroby dveří je použita ekologicky šetrná technologie.

Základ dveřního křídla je vyroben z dutinové dřevotřísky lisované pod tlakem, která je odolnější proti průniku tepla i hluku než voštinová výplň.  V oblasti zámku je plná zóna pro vyšší tuhost a pevnost dveří. Jihlavský výrobce také dbá na rozumnou cenu pro českého zákazníka.

Doornite Bile Dvere Clara Quatro Linea S Cernym Rameckem1 1
Foto: Doornite – Bílé dveře Clara Quatro Linea S černým rámečkem

Bílá i v dětském pokoji?

Ani v dětském pokoji není třeba zapomenout na design a styl dveří. Lakované dveře CLARA jsou díky vícenásobnému lakování a následnému vytvrzení odolné vůči náročnému provozu nejmenších členů rodiny. S polomatným lakem nezůstávají na povrchu dveří viditelné otisky prstů. Prosklení je možné nahradit horizontálním nebo vertikálním profilováním plných, hladkých křídel. Udržíte tak sjednocený styl celého bytu a současně je to praktické řešení.

Doornite Bile Dvere Clara Dakota S Prosklenim A Cernym Rameckem
Foto: Doornite – Bílé dveře Clara Dakota s prosklením a černým rámečkem

Akcent černé

Dojem z bílých dveří můžete vystupňovat využitím černých nebo hliníkových kontrastních prvků. Výrobce umožňuje vložení černého nebo hliníkového (ALU) rámečku prosklení, černých klik i pantů. Můžete si zvolit hladký povrch dveřního křídla, ale také jeho profilování v symetrických liniích.

V této sérii dveří je možné nechat dveřní křídlo prosklít z jedné třetiny, umístěné vertikálně u kliky (typ Vertika). Rámeček prosklení je možné zvolit i v hliníkové variantě, v lesklé bílé nebo v kontrastní černé barvě. Skleněný pruh uprostřed dveří je u typu Linea. U dveří s profilováním Dakota je použito prosklení Dakota 4/4 – téměř celoplošně prosklená plocha s příčkami kopírujícími profilování plných dveří.  Dveře BORDEAUX zaujmou prosklením v kombinaci s vertikálními proužky.

Bez Nazvu
Foto: doornite.cz

Klika BÁRA jako šperk

Podzimní novinkou společnosti DOORNITE je klika BÁRA, která má nejen jedinečný design, ale i povrch. Sametově jemný povrch kliky je díky technologickému zpracování mimořádně tvrdý a vysoce odolný proti poškrábání. Do ruky vám padne jako „ulitá“, protože čelo kliky má očím skrytou tvarovanou plochu pro opření palce.

Doornite Klika Bara
Foto: Doornite – Klika Bara

Designér Roman Ulich myslel při návrhu na její dokonalou ergonomickou propracovanost. Můžete si vybrat mezi nerez, metalickou černou a bílou barvou provedení. Černá metalická barva kliky je zajímavá i tím, že její odstíny se mění podle intenzity osvětlení.

Sestavit si vlastní, originální sadu dveří je možné v on-line konfigurátoru. Ve 23 vzorkových prodejnách v ČR a v 7 na Slovensku si můžete osobně prohlédnout dveře DOORNITE, kování a také získat doporučení k montáži.

Zdroj: www.doornite.cz