Dřevěné terasy z exotických dřevin. Ještě ji letos využijete

0

Sice již je podzim v plném proudu a počasí mnohdy nesvádí k pobytu venku, ale přece jen nás několik teplých dní ještě čeká. A co je lepšího než babí léto strávené na terase venku s hrnkem dobré kávy či čaje? Pokud tedy ještě letos zvažujete stavbu dřevěné terasy, můžete si vybrat z nepřeberného množství dřevin na terasová prkna. Slyšeli jste již o dřevu z exotických dřevin?

Teak

Teakové dřevo pochází z dřeviny teaku jávského nebo barmského. Název nám napovídá, odkud dřevo pochází. Vyznačuje se živostí a zajímavou barvou, která vaší terase dodá na zajímavosti. Je středně pružné a má vysokou odolnost a trvanlivost. Díky tomu můžete bez obav vystavit dřevo i větší zátěži a jeho charakter se nezmění.

Merbau

Merbau je exotická dřevina vhodná jako terasová prkna. Terasy z merbau jsou vysoce trvanlivé a odolné. Odolávají vlivům zvenčí a škůdcům či plísním. Terasa z merbau vám tak vydrží neskutečně dlouho v nezměněném stavu. Dřevo je hodně odolné zachovává si svou charakteristickou barvu.

Určitě pečlivě zvažte, jaké dřevo na stavbu terasy použijete. Přece jen chcete, aby vám vaše terasa dlouho vydržela v perfektní stavu a sloužila dlouhá léta. Vyplatí se investovat do kvalitního materiálu a mít jistotu, že vám dřevo vydrží. Terasa vám pak bude dělat radost dlouhá léta.

Dalším krokem, který vám prodlouží životnost vaší terasy je ošetření olejem. Ideální je čistě přírodní produkt, který ošetří dřevo a zároveň mu prodlouží životnost. Odborníci doporučují Osmo přírodní oleje na dřevo, které hezky dřevo oživí a zároveň mu poskytnou ochranu před nepříznivými vlivy prostředí.